Política 16/04/2018

El PDECat i ERC coincideixen amb Puigdemont: "Cal evitar les eleccions"

Senserrich: "El nostre candidat sempre ha estat i és Puigdemont"

Anna Mascaró
2 min
La portaveu del PDECat, Maria Senserrich, en roda de premsa aquest dilluns

BarcelonaL'entrevista de TV3 al president del Govern, Carles Puigdemont, en què va afirmar que proposarà un nou candidat si es manté el veto a Sànchez, ha portat cua en les files independentistes. Aquest dilluns al matí, la portaveu del PDECat, Maria Senserrich, s'ha mostrat "totalment d'acord" amb les declaracions de Puigdemont i ha assegurat que cal evitar un escenari de repetició electoral: "No volem eleccions. Hem de fer Govern, tenim uns terminis que corren i seguirem treballant dia rere dia". I la mateixa reacció ha trobat a Esquerra. "Estem molt d’acord amb Puigdemont en que s’han d’evitar les eleccions, no les vol ningú. Coincidim plenament amb ell, i per fer això cal un Govern de forma immediata, el més ràpid possible, per fer efectiu el mandat del 21-D", ha subratllat la portaveu dels republicans, Marta Vilalta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I per què, doncs, encara no s'ha desbloquejat la formació de l'executiu? Vilalta ha preferit esquivar aquesta qüestió tot i la insistència dels periodistes. "Fa molt que esperem i fer Govern és molt necessari", s'ha limitat a insistir en la roda de premsa a la seu d'Esquerra.

De la seva banda, a la seu del Partit Demòcrata, Senserrich tampoc ha volgut entrar a parlar de noms, malgrat que no ha descartat tornar a intentar la investidura de Carles Puigdemont. "El nostre candidat sempre ha estat i és Puigdemont", ha afirmat: "Nosaltres vam proposar la reforma de la llei de presidència" per fer possible una investidura a distància, ha assegurat. No obstant això, la portaveu ha considerat que "no es pot obviar la situació d'excepcionalitat" i, per tant, ha posat en qüestió que presentar la candidatura del president sigui factible.

El proper dimecres, els diputats de Junts per Catalunya (JxCat) es reuneixen amb Puigdemont a Berlín, on estudiaran quina és la següent passa a fer, ha assegurat Senserrich.

stats