Política 17/07/2017

El PDECat reivindica com a "actius" els consellers cessats i els manté en els seus òrgans de decisió

Pascal afirma que "tots els soldats del PDECat estan a disposició de fer el que calgui"

Gerard Pruna
2 min
Reunió del comitè nacional del PDECat

BarcelonaTancada divendres la crisi de govern amb la presa de possessió dels tres nous consellers i el secretari de Govern, aquest dilluns s'ha reunit de forma extraordinària el comitè nacional del PDECat. Durant la reunió, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els nous consellers Jordi Turull i Joaquim Forn i alguns dels membres del Govern cessats, com Neus Munté, Meritxell Ruiz, Jordi Jané i Joan Vidal de Ciurana, s'ha acordat el nomenament de Lluís Corominas com a nou president de JxSí, mentre que Lluís Guinó ocuparà el seu lloc a la mesa. La reunió, ha explicat a la sortida la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha servit per fer pinya i conjurar-se per anar "tots a l'una".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'unes setmanes mogudes que han tensat les costures del partit i la relació –després reconduïda– entre la cúpula i el president de la Generalitat, la formació ha volgut avui tancar files i reivindicar el compromís ferm de tots els seus associats amb el referèndum de l'1 d'octubre: "No hi ha dubte que tots els soldats del PDECat estan a disposició de fer el que calgui", ha afirmat Pascal, que ha opinat que és perfectament compatible "defensar el partit i defensar el Procés".

En aquest sentit, la coordinadora general del PDECat ha volgut mostrar el seu suport explícit als consellers que han plegat i que, ha dit, són "actius fonamentals" de la formació. Per això, ha assegurat, seguiran formant part del comitè nacional. De fet, Pascal ha apuntat que si en els propers mesos "cal enfortir la direcció executiva es farà sense cap mena de problema".

Pascal s'ha referit en concret al cas de la vicepresidenta del partit i exconsellera de la Presidència, Neus Munté, de qui ha dit que té tot el suport de la direcció. La coordinadora general del PDECat ha assegurat, a més, que en cap moment ha estat sobre la taula la possibilitat que Munté deixés la vicepresidència de la formació, ja que, ha dit, és un actiu que ajuda el partit a acostar-se a "un sector determinat".

De fet, durant la reunió també ha pres la paraula l'expresident de la Generalitat Artur Mas, que ha expressat el seu disgust, enuig i decepció per les "filtracions i interpretacions allunyades de la veritat" que s'han fet en els últims dies en relació al paper de Neus Munté.

Pascal ha insistit que el partit està compromès amb l'1-O i ha criticat que se'ls vulguin donar lliçons des de fora. En aquest sentit, ha tornat a recordar que la seva formació ja ha patit les conseqüències d'apostar pel Procés –amb les inhabilitacions d'Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau– i ha reivindicat el paper cabdal dels dos presidents de la Generalitat que fins ara han comandat el Procés.

Dard a la CUP

En aquesta línia, ha ironitzat davant la decisió de la CUP de presentar un escrit al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona en què s'autoinculpa com a "coautora i cooperadora necessària" dels passos que està fent el Govern per celebrar el referèndum. "Nosaltres som poc amants del 'postureig' i molt amants de fer les coses", ha respost Pascal.

stats