Política 27/12/2010

PERFIL: Boi Ruiz, el conseller que volia fer pagar pels àpats dels hospitals

2 min

BarcelonaBoi Ruiz creu que el sistema sanitari gaudeix d'una certa "sensació de gratuïtat". Com a president de la Unió Catalana d'Hospitals, ha reclamat en diverses ocasions que el pacient assumeixi "taxes d'utilització de la sanitat". Bàsicament, Ruiz ha plantejat que el malalt pagui pels àpats dels hospitals, pel transport sanitari o que faci front a taxes pels medicaments que es pren quan s'està ingressat. "No té sentit que els medicaments que es prenen als hospitals no es paguin, i quan se surt de l'hospital es pagui un 40% del medicament", va dir Ruiz en una roda de premsa. Ruiz no hi veu un afany recaptatori en les taxes, sinó la promoció de l'ús racional dels recursos en moments de crisi econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'any 2008, Ruiz va plantejar aquestes mesures a la consellera Marina Geli. Ho va fer com a president de la Unió, en un document que també va ser signat per Foment del Treball, Fepime Catalunya, Fenin Catalunya i Federació de Mutualitats. En aquella ocasió, Ruiz va dir que eren mesures valentes, i que per aplicar-les els polítics haurien de renunciar a vots.

Boi Ruiz va néixer a Barcelona ara fa 56 anys. Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i diplomat en Gestió Hospitalària per la Escuela de Alta Dirección y Administración de Barcelona (EADA), Ruiz ha estat president de la Unió Catalana d'Hospitals -la patronal del sector sanitari concertat- des de l'any 2008, en substitució de l'empresari Feliu Sucarrats. Des del 1994 n'havia estat el director general. Especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia, Ruiz ha dirigit projectes de consultoria nacional i internacional i ha estat l'autor de diversos articles i estudis sobre la sanitat i atenció a la dependència. Boi Ruiz és vocal de la junta directiva del Foment del Treball Nacional i vocal en representació del sector empresarial en el Consell de Direcció del CatSalut i en diferents instàncies de l'administració sanitària. A més, també ho és de diferents patronats de fundacions privades i socials catalanes. Ha estat vinculat al món acadèmic com a professor en formació de pregrau i postgrau d'economia de la salut i gestió empresarial sanitària en diferents centres acadèmics.

stats