Publicitat
Publicitat

El PNB vota Bildu a Lasarte i li dóna l'alcaldia

Pablo Berrio serà alcalde gràcies al pacte amb nacionalistes i independents

Els dos regidors del PNB de Lasarte - Oria han unit avui els seus vots als de Bildu i als de la plataforma independent PCLO per impulsar la coalició abertzale a l'Ajuntament d'aquesta localitat guipuscoana i desplaçar el PSE, la llista més votada , de l'alcaldia. El suport dels dos regidors del PNB en el ple de constitució ha permès que el candidat de Bildu , Pablo Berrio , sigui elegit alcalde gràcies a un pacte assolit a última hora en què també hi han participat els dos regidors del PCLO .

El passat 22 de maig, els socialistes, que han governat a Lasarte - Oria durant més de dues dècades , van aconseguir el 35 % dels vots i 7 regidors , mentre que Bildu va ser la segona força política amb 5 regidors , seguit del PNB , amb 2, el PCLO ( 2 ) i el PP (1) .

Durant l'última setmana , Bildu , el PNB i el PCLO han mantingut converses per arribar a un pacte que donés a la coalició abertzale l'alcaldia , encara que la decisió dels òrgans de direcció del PNB de votar els seus propis candidats va semblar dificultar l'acord . No obstant això , les negociacions , que s'han perllongat fins ahir a la nit , han fructificat i aquestes tres formacions han aconseguit sumar 9 suports per Bildu , la majoria absoluta , mentre que l' actual alcalde , el socialista Jesús María Zeballos , ha rebut el vot dels 7 regidors del PSE i el del PP . Zeballos ha estat acompanyat del president del PSE , Jesús Eguiguren , i el secretari general del partit a Guipúscoa , Iñaki Arriola , en un ple al qual han assistit també familiars de l' exregidor socialista Froilán Elespe , assassinat fa 10 anys per ETA .

RE

Més continguts de