Publicitat
Publicitat

DIA DEL PARTIT

El PNB carrega contra l'esquerra abertzale i li retreu els seus 34 anys de "ruptura total"

El president del partit nacionalista basc, Iñigo Urkullu, reivindica la trajectòria del seu partit davant Bildu

El president del PNB, Íñigo Urkullu, ha dit avui que Euskadi "no té cap deute amb ETA i l'esquerra abertzale", sinó que són ells els que el tenen amb el País Basc. Urkullu ha tancat l'acte polític celebrat a la localitat alabesa de Foronda amb motiu del Alderdi Eguna (Dia del partit), al qual han assistit milers d'afiliats, simpatitzants i càrrecs del PNB, amb una intervenció en què ha demanat al govern i als partits que "arrisquin" per aconseguir la pau definitiva.

El president del PNB ha criticat que des de l'esquerra abertzale es digui que el seu és un partit "caduc", quan el que és caduca és "la seva revolució, la seva ruptura i la seva lluita fracassada", perquè han "perdut 34 anys amb la seva radicalitat i la seva ruptura total ".

Ha afegit que el PNB seguirà treballant on es "jugui el futur" d'Euskadi, mentre que l'esquerra abertzale "no ha estat en l'autogovern, no ha estat en la modernització, no ha estat en l'avanç econòmic i social".

Després del pronunciament dels presos d'ETA, ha demanat al govern i als partits polítics que assumeixin que és el moment "d'arriscar i treballar aquesta oportunitat" i a l'esquerra abertzale, el PSOE i el PP que no facin "càlculs electoralistes".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT