Política 27/07/2016

Domènech: "Al rei li preocupen les terceres eleccions, a nosaltres un president campió en corrupció"

El PNB recorda les seves aliances amb el PSOE i avisa que votarà "no primer i no després" a Rajoy

Ferran Casas
2 min
Felip VI i Xavier Domènech

BarcelonaEl portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha afirmat després de reunir-se amb Felip VI que al monarca li preocupen "unes terceres eleccions" però que a ells el que realment els preocupa és "tenir un president campió de la corrupció". Ha lamentat que el PP "vol que li entreguin els vots sense negociar amb ningú". Segons ells el PP no vol afrontar les "profundes avaries" del sistema polític espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Domènech ha afirmat que espera que no hi hagi terceres eleccions i per això ha reclamat al PSOE "un diàleg ampli" per arribar a vies d'acord. Ha indicat que és "curiós" que es deixi de parlar "de la segona Transició" malgrat el bloqueig i ha lamentat que el PSOE no vulgui assumir determinats debats.

Pel que fa a la situació a Catalunya, el portaveu dels 'comuns' s'ha mostrat favorable al procés constituent però ha considerat que, com a "rupturista amb l'Estat", el text de Junts pel Sí i la CUP no podia rebre el seu suport.

D'altra banda, el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha deixat clar després de reunir-se al Palau de la Zarzuela amb el rei Felip VI que votaran "no en primera ronda i no en segona ronda" a una possible investidura de Mariano Rajoy.

El portaveu nacionalista ha admès que el cap de l'Estat està preocupat, però no n'ha volgut donar més detalls. "El vodevil és molt més gran que fa uns mesos", ha afirmat. El PNB "no es mourà" del sentit del seu vot i ha recordat que no hi ha marge per a l'acord, "ja l'hi vam dir a Rajoy després d’aquests quatre anys de govern".

Esteban s'ha queixat que el PSOE els situï entre els afins ideològicament al PP per forçar-los a facilitar la investidura. "Ens han intentat presentar com a afins al PP i ja cansa", ha lamentat, abans de recordar que el seu partit governa "en coalició amb el PSOE a les tres diputacions i les tres capitals i hi hem aprovat els tres darrers pressupostos". "Ja ens diran que som d’esquerres quan ens necessitin", ha conclòs.

stats