Política 07/10/2012

Urkullu defensa el dret a decidir basat en "àmplies majories entre sensibilitats diferents"

El candidat promet "acord, unitat i compromís"

Joan Rusiñol
1 min

GernikaEl candidat del PNB a les eleccions del 21 d'octubre, Iñigo Urkullu, ha insistit aquest diumenge en la necessitat que Euskadi obri una nova etapa de sobiranies compartides, basat en un "acord intern" entre els partits bascos per "fer créixer l'autogovern d'Euskadi com a nació europea". Per això, assegura que si és elegit lehendakari promourà el dret a decidir basat sempre en "àmplies majories entre sensibilitats diferents".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Acompanyat, entre d'altres, per l'expresident basc José Antonio Ardanza, Urkullu ha pronunciat aquest diumenge al migdia un discurs a Gernika, a Biscaia, al mateix lloc on, el 7 d'octubre de 1936, el lehendakari José Antonio Agirre va jurar el seu càrrec. El líder penebista ha apel·lat a la memòria d'aquell govern que, en un moment molt difícil–amb els feixistes alçats en armes contra la República– va conformar un executiu amb membres de partits diversos.

Urkullu aposta perquè aquest gran acord nacional entre els ciutadans d'Euskadi serveixi per "la convivència i la reconcil·liació" un cop ETA ha abandonat la violència que, segons ha dit, va "prostituir la noble causa d'aquest poble".

stats