Política 30/06/2016

El PNB avisa que l'acord amb el PP "és impossible"

Els nacionalistes bascos retreuen als populars els atacs "absolutament intolerables" a l'autogovern basc

Efe
1 min

BilbaoMariano Rajoy no tindrà fàcil poder teixir una aliança per a la seva investidura. El PNB, un dels partits que podria ser necessari per garantir-li la majoria, tanca, almenys d'entrada, la porta a donar-li suport. El responsable institucional del PNB, Koldo Mediavilla, ha assegurat que el PP "pot esperar assegut" que el seu partit li doni suport per governar perquè és un acord "impossible ara per ara".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El Partit Popular hauria de fer-se una esmena a la totalitat, no ens veiem en cap tipus d'acord amb el PP", ha subratllat en una entrevista a Ràdio Popular de Bilbao. El membre de l'Euzkadi Buru Batzar (EBB) ha afirmat que les relacions amb el PP són "molt tempestuoses" després de quatre anys "terribles" en què el seu partit i les institucions basques que governa s'han sentit "aixafats" per les polítiques del govern de Rajoy amb un atac "absolutament intolerable" a l'autogovern basc.

Ha assegurat també que és "del tot tendenciós" dir que el PNB estarà disposat a pactar amb el PP després de les eleccions basques de la tardor perquè el seu partit "no està en una dinàmica d'acord" amb els populars, tot i que sempre estarà obert a "parlar i escoltar" a qualsevol formació política. Segons Mediavilla, està "fora de lloc" que la responsabilitat de la governabilitat d'Espanya recaigui en els 5 diputats del PNB i no en els 137 del PP o els 85 del PSOE.

Mediavilla ha considerat que si el PSOE diu que "es veu a l'oposició" és perquè hi haurà un govern i "prendrà mesures perquè es doni" aquesta possibilitat.

stats