POLÍTICA
Política 05/10/2012

PNB guanyaria les eleccions a Euskadi, segons el CIS

Els abertzales d'EH Bildu serien segona força amb cinc diputats menys que els nacionalistes, mentre que els socialistes es desplomarien i perdrien 11 diputats respecte dels 25 actuals

Efe
1 min
ACTE PREELECTORAL?  El president del PNB, Iñigo Urkullu (centre), aplaudeix una dansa basca. És un dels possibles caps de llista dels nacionalistes per al 2013.

MadridEl PNB guanyaria les eleccions autonòmiques del País Basc el pròxim 21 d'octubre, en obtenir 27 dels 75 escons del Parlament, 3 menys que ara, segons una enquesta electoral que publica aquest divendres el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). L'estudi afegeix que la coalició independentista EH Bildu, que es presenta per primera vegada als comicis després d'una dècada d'il·legalitzacions dels abertzales, aconseguiria entre 21 i 22 diputats i passaria a ser segona força.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, el PSE, que ha governat els últims quatre anys amb el suport del PP, es quedaria amb 14 diputats −11 menys que ara−, per davant dels populars, que es quedarien entre 9 i 10 escons −entre tres i quatre menys−. També trauria representació Ezker-Anitza-IU, amb tres diputats.

stats