ELECCIONS BASQUES
Política 12/11/2012

El PNB governarà de moment en solitari

El president del PNB de Guipúscoa, Joseba Egibar, confirma que després de les rondes de partits obertes després de les eleccions autonòmiques, "no hi ha acord per a un govern de coalició"

Ara / Efe
1 min

Sant SebastiàDurant una intervenció en una tertúlia d'Euskadi Irratia, el dirigent nacionalista basc Joseba Egibar ha explicat que no s'ha arribat a cap acord per conformar una coalició de govern al País Basc amb cap de les formacions amb les quals el PNB pot sumar majoria absoluta al Parlament Basc. Ho ha anunciat després de les rondes de contacte amb els partits posterior a les eleccions del 21 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha recordat que el seu partit "sap el que és conformar un govern de coalició", cosa que "no és un assumpte de broma" perquè requereix un grau de "confiança" que no s'ha produït en aquest cas. Amb un govern en minoria, haurà de buscar acords puntuals. D'entrada, el PP ja ha mostrat predisposició a negociar pressupostos sempre que el PNB s'oblidi del camí sobiranista.

Anàlisi i anunci de l'EBB

L'Euskadi Buru Batzar (EBB) -el màxim òrgan executiu del PNB- analitzarà aquest dilluns a la tarda les dues rondes de converses mantingudes amb els partits i la fórmula per governar la pròxima legislatura. Serà llavors que anunciarà la decisió.

stats