Política 25/09/2014

El PNB demana al PSOE que "maduri" la proposta federal

Considera que ara mateix "no hi ha una proposta sobre la taula que sigui pràctica"

M. Ferrer
1 min

MadridEl PNB no ha sortit amb cap novetat de la reunió amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, al Congrés. El portaveu del partit nacionalista basc a la cambra baixa, Aitor Esteban, ha demanat al líder socialista que "maduri" la proposta d'una reforma constitucional per a una Espanya federal. "No he aconseguit arrencar res clar de què entén el PSOE per federalisme", ha assenyalat el diputat basc en declaracions als periodistes després de la reunió. "Ara mateix, crec que no hi ha cap proposta sobre la taula que sigui pràctica", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez es reuneix aquesta setmana amb els diferents portaveus al Congrés per presentar la seva proposta de reforma de la Constitució que defensa des que va ser escollit el juliol. Ahir dimecres ho va fer amb el de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i aquest dijous, a més del PNB, també es reuneix amb Esquerra Plural.

Esteban ha alertat que, si Sánchez "no fa cap concreció", "l'únic que farà és canviar la denominació" d'un sistema autonòmic a un de federal. "Si no canvia la substància, de poc servirà", ha alertat.

stats