El procés de Podem per elegir la seva direcció a Catalunya arriba als jutjats

La llista Podem Units presenta una demanda contra el partit de Pablo Iglesias per haver invalidat la seva candidatura

El doctor en Ciència Política Enric Martínez-Herrera ha presentat als jutjats de Barcelona una demanda contra el seu partit, Podem, per haver invalidat la candidatura que va presentar per optar a ser secretari general d'aquesta organització a Catalunya.

En declaracions a Europa Press, Martínez-Herrera ha concretat que va presentar la demanda aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, per haver invalidat la seva candidatura, cosa que segons l'opinió de la llista Podem Units, de la qual forma part, vulnera els estatuts de Podem i també la llei de partits.

"Hi ha una llei de partits que demana democràcia interna en els partits i complir les seves normes", ha apreciat Martínez-Herrera, que ha assegurat que el seu propi partit no dóna compliment amb les normes internes.

Martínez-Herrera va ser un dels vuit candidats que es van presentar per ser el secretari general de Podem a Catalunya, per part de la llista Podem Units.

En aquesta votació, que pot fer-se de manera telemàtica fins a aquest divendres, també concorren la secretària de Plurinacionalitat del partit i membre del consell ciutadà estatal, Gemma Ubasart, per la candidatura És clar que Podem, que té el suport de Pablo Iglesias; l'advocat Pablo Barreneche, per Podem Catalunya Plural, i cinc persones més que es van presentar però que no formen part de cap llista.

Martínez-Herrera ha qüestionat És clar que Podem pel seu perfil "oficialista" i ha lamentat que s'hagin tret arguments "del barret de copa" per invalidar la seva llista.

Podem Units demana votar en blanc en la votació a la secretaria general del partit i votar sencera la llista que han presentat al consell ciutadà i comitè de garanties a nivell autonòmic.

"Pa, treball, sostre i salut"

Martínez-Herrera ha assegurat que el seu projecte es basa en el següent lema: "Pa, treball, sostre i salut", perquè dóna prioritat a les demandes dels ciutadans i la defensa dels seus drets.

Ha considerat que Podem ha de tenir un funcionament més democràtic: "Cal pluralisme", i ha apreciat que el model que s'ha adoptat no té res a veure amb les mobilitzacions del 15-M.

"Per construir una majoria cal sumar gent de sensibilitats diferents", cosa que no està fent la direcció actual, encapçalada per l'eurodiputat Pablo Iglesias.

Així, no s'oposa al dret a decidir, però únicament en les condicions que preveu les Nacions Unides, en pobles "colonitzats, envaïts o perseguits pel Govern d'un país o una majoria", cosa que no es dóna a Catalunya actualment.

També ha destacat que forma part d'una candidatura que és un reflex dels votants de Podem: tres quartes parts dels seus membres viuen a "barris obrers", un terç procedeix de la comarca del Baix Llobregat i dos terços no viuen a la ciutat de Barcelona, i a més, un 25% són aturats.

 

Més continguts de