Política 16/02/2015

Pablo Iglesias s'explica a Nova York

El secretari general de Podem mantindrà trobades amb economistes de prestigi, entre ells Joseph Stiglitz, i hi dictarà una conferència

Joan Rusiñol
1 min
Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridSi hi ha una ciutat que simbolitza tota la potència del capitalisme aquesta és Nova York. Ahir diumenge Pablo Iglesias, eurodiputat i secretari general de Podem, va arribar a la ciutat nord-americana per explicar-se i escoltar. A punt de començar l'intens cicle electoral espanyol, en què la batalla sobre l'anomenada política d'austeritat serà al centre del debat, el polític comença als Estats Units unes jornades de treball per reforçar la seva proposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat la formació en un comunicat, Igesias -que aspira a seguir els passos electorals de Syriza a Grècia però amb un relat que procura fugir de l'eix dreta-esquerra- "presentarà, escoltarà i nodrirà" a Nova York el seu discurs econòmic. L'objectiu és "discutir un programa econòmic per a Espanya, de rescat de la ciutadania i fi de les polítiques d'austeritat". Entre les reunions previstes, destaca la trobada amb el premi Nobel Joseph Stiglitz.

Aquest dilluns, el líder del partit de l'esquerra alternativa també es reunirà amb els membres de la seva formació a la ciutat i després farà un míting al Cercle Espanyol d'Astoria. Aquests dies també visitarà la Universitat de Columbia i farà una conferència a la Universitat de la Ciutat de Nova York, acompanyat de la periodista Amy Goodman.

Com a eurodiputat també visitarà Nacions Unides on s'entrevistarà, entre d'altres, amb el president del comitè sobre processos de reestructuració de deute sobirà.

stats