Política 26/03/2012

Rubalcaba: “Els ciutadans li han posat unes línies vermelles al PP”

El secretari general del PSOE creu que al PP li està passant "factura" el “canvi de cicle” que s'ha produït després de les eleccions generals de novembre i “perquè està fent coses que mai va dir que faria. “Hem recuperat confiança però queda molt per fer”, ha dit

Joan Faus
2 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha mostrat avui molt satisfet amb els “bons resultats” a les eleccions a Andalusia i Astúries, que ha atribuït a la política de retallades del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu del PSOE a Ferraz, Rubalcaba ha considerat que el PP no ha obtingut els resultats esperats a Andalusia i Astúries perquè li està passant "factura" el “canvi de cicle” que s'ha produït després de les eleccions generals de novembre i “perquè està fent coses que mai va dir que faria”. El líder del PSOE ha assegurat que el PP “està aprofitant la crisi per fer un ajust de comptes amb l'estat del benestar” i que “els ciutadans li han posat unes línies vermelles".

Ha dit que és un “bon dia” per el PSOE ja que “pot governar” a Astúries i Andalusia, mentre que és “molt difícil” que governi el PP. “És un saldo clar”, ha dit. En aquest sentit, s'ha mostrat confiat en que el PSOE guanyi un diputat a Astúries un cop es recompti el vot per correu i pugui governar.

Rubalcaba també ha volgut treure pit sobre els resultats del PSOE, cinc mesos després de les eleccions del 20-N. “El PSOE ha demostrat que és un partit fort. Som una referència, amb un gran arrelament ciutadà. Un partit amb el que sempre s'ha de contar a la societat espanyola, un partit que no es pot ignorar i que mai han aconseguit destruir”, ha assegurat.

El líder del PSOE ha considerat també que els resultats suposen un aval a la seva oposició des de que va ser proclamat secretari general al congrés dels socialistes al febrer, i “l'inici d'un camí per recuperar la confiança” dels espanyols. “Hem recuperat confiança però queda molt per fer”, ha dit.

stats