Política 11/04/2012

El govern espanyol sobre la llei de consultes: “Amenaces que no porten a la responsabilitat”

“El principal pacte fiscal és que totes las administracions compleixin el dèficit”, diu la vicepresidenta, Sáenz de Santamaría. "En diuen 'consulta' del que és un referèndum plebiscitari, en diuen 'independència' de l'autonomia subvencionada per Espanya", replica la líder d'UPyD

Joan Faus
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit avui que “iniciatives i amenaces” com la llei de consultes que prepara la Generalitat “no porten a la responsabilitat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a una pregunta d'UPyD al Congrés dels Diputats, la vicepresidenta ha reiterat que si la llei de consultes s'aprova i “vulnera la Constitució”, l'executiu no tindrà “cap problema” a presentar un recurs al Tribunal Constitucional. Ha recordat que les comunitats autònomes necessiten l'autorització de l'Estat per convocar un referèndum, i les consultes no poden excedir les competències autonòmiques. I s'ha tornat a mostrar contrària al pacte fiscal que proposa el govern català: “El principal pacte fiscal és que totes las administracions compleixin el [objectiu de] dèficit”.

En la seva pregunta, la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, ha assegurat que la llei de consultes és un “pols a l'Estat”, i ha demanat que quedi “clarament establert el principi de jerarquia de l'Estat”. Com és habitual, Díez s'ha mostrat molt crítica amb la Generalitat: “En diuen 'consulta' del que és un referèndum plebiscitari, en diuen 'independència' de l'autonomia subvencionada per Espanya. Els nacionalistes són insaciables”.

stats