Política 11/04/2012

El PSOE votarà en contra de la llei d'estabilitat

Els socialistes consideren que la llei vulnera l'acord sobre la reforma de la Constitució

Efe
1 min

MadridEl PSOE votarà demà en contra de la Llei d'estabilitat pressupostària perquè, segons ha insistit avui, suposa un incompliment "flagrant" de l'acord que van arribar socialistes i populars per reformar la Constitució l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El principal partit de l'oposició no vol donar suport ni abstenir en la votació perquè entén que ha de ser fidel al pacte al qual va arribar amb el PP i que ara no preveu el text, segons han explicat fonts del grup socialista en una trobada amb els mitjans de comunicació.

Aquest acord fixava en el 0,4% del PIB el dèficit estructural màxim que podria tenir Espanya el 2020, i que el projecte de llei situa ara en el 0%, és a dir, en l'equilibri pressupostari.

Els socialistes creuen que aquesta normativa només pot donar credibilitat a Espanya si compta amb el consens dels dos principals partits del país, perquè són els que poden ser govern d'aquí a 2020, any d'aplicació plena de les xifres de dèficit i deute que contempla la llei.

El govern espanyol, afegeixen, és el responsable que es perdi aquesta credibilitat, per haver engegat a rodar un pacte signat fa vuit mesos.

El grup socialista està disposat a negociar tota aquesta nit si cal per donar suport demà la llei, però no confien que el govern i el PP vulguin parlar perquè en totes aquestes setmanes no han respost a les seves peticions i ni tan sols els ha remès alguna contraproposta , segons les mateixes fonts.

stats