Política 28/02/2012

El president valencià critica la proposta de pacte fiscal catalana

"Nosaltres també podem reclamar el deute històric, la falta d'infraestructures. En aquest nou model hem de fer front comú i ser molt solidaris amb el del costat", assegura Alberto Fabra

Joan Faus
1 min

MadridEl president del País Valencià, Alberto Fabra, ha criticat avui que el Govern català vulgui impulsar el pacte fiscal, perquè considera que actualment és necessari ser “molt solidaris” entre comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan se li ha preguntat sobre el pacte fiscal en la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el president espanyol, Mariano Rajoy, al Palau de la Moncloa, Fabra no s'ha referit directament a la proposta catalana, però ha assegurat: “Nosaltres també podem reclamar el deute històric, la falta d'infraestructures. En aquest nou model hem de fer front comú i ser molt solidaris amb el del costat. Les comunitats han de compartir preocupacions i solucions. S'han d'ajudar, perquè entre tots sortim endavant”.

Fabra ha dit que ha demanat a Rajoy que “revisi” l'actual sistema de finançament autonòmic perquè és “injust” amb el País Valencià, perquè porta vuit anys per sota de la mitjana. Per exemple, ha dit que si el País Valencià hagués rebut “el que li correspon”, tindria actualment un 60% menys de deute.

stats