Política 20/02/2013

Rajoy: "A l'abril el problema era tan gros que vam tenir un greu risc de col·lapse"

El president espanyol treu pit per la millora de l'economia però alerta que "hi ha un camí llarg i difícil" i "ni un minut de calma"

Joan Faus/ferran Casas
1 min

Madrid"Cinc milions i 900.000 aturats". Així ha començat aquest dimecres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el seu discurs en el debat de política general al Congrés de Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La fredor de les xifres no ens pot amagar el drama que subjau", ha dit Rajoy, que ha volgut centrar en la crisi econòmica l'inici del seu discurs i ha volgut fugir de qualsevol optimisme. "Res de brots verds, ni avançaments primaverals. Hi ha una realitat terriblement dura. Per als que demanen una certa relaxació, la meva resposta és ni un sol minut de relaxació. Cal tensió permanent i esforç continu. Això just acaba de començar, hi ha un camí llarg i difícil, ni un minut de calma", ha emfatitzat.

Tot i així, ha lloat les seves mesures. "No hem arribat al final del viatge, però hem superat una etapa transcendental. Seria negar l'evidència no admetre el gir que ha fet la nostra situació. Els sacrificis no són en va", ha afirmat. "Hem evitat el naufragi que amenaçava el nostre país i hem iniciat les reformes que necessitava, no ha estat fàcil ni agradable", ha afegit.

Minuts després, però, ha admès que la crisi va posar el govern espanyol contra la paret la passada primavera, quan la prima de risc va començar a disparar-se i hi va haver dubtes dels mercats sobre el deute espanyol. "A l'abril el problema era tan gros que vam tenir un greu risc de col·lapse", ha reconegut.

stats