Política 29/12/2011

El portaveu d'Urdangarin diu que hi havia un "clamor popular" perquè se l'imputés

Mario Pascual Vives afirma que el gendre del rei és "absolutament innocent" i que ara podrà "començar a defensar" la seva honorabilitat

Laura Díaz-Roig
1 min
Mario Pascual, advocat i portaveu d'Iñaki Urdangarin / EFE

BarcelonaL'advocat Mario Pascual Vives, que actua com a portaveu d'Iñaki Urdangarin, ha afirmat avui que, per les informacions que apareixien a la premsa, semblava que hi havia un "clamor popular" perquè s'imputés el duc de Palma, com finalment ha passat avui. Assegura que l'opinió pública ja l'ha sotmès a un "judici previ" i que ara caldrà analitzar les "conseqüències d'aquest judici popular". Pascual està convençut que aquesta ha estat "l'empenta" que ha servit perquè la justícia hagi imputat Urdangarin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes, Pascual Vives, que encara no s'ha pogut posar en contacte amb el duc de Palma per la diferència horària, segons ha concretat, ha destacat que Urdangarin és "absolutament innocent" i que ara, una vegada que ha estat imputat, tindrà l'oportunitat de "començar a defensar" la seva honorabilitat. L'advocat ha defugit entrar a valorar el fons de la causa i ha remarcat que la interlocutòria és "poc precisa", però ha reiterat que les informacions aparegudes fins ara "han danyat l'honorabilitat" del seu client i que és "positiu" que ara pugui donar la seva versió dels fets.

En referència a una possible imputació de la infanta Cristina, l'advocat ha assegurat que creu que no s'involucraran terceres persones. També ha tancat la porta a la possibilitat d'avançar la declaració d'Urdangarin, que es manté, doncs, per al dia 6 de febrer. També ha precisat que, de moment, el duc de Palma no canviarà el seu domicili.

stats