Política 21/01/2011

Aznar inaugura avui la convenció estatal del PP

Uns 3.000 militants del partit es reuniran durant tot el cap de setmana a Sevilla amb la vista posada a les eleccions autonòmiques i locals del maig

Joan Rusiñol
1 min

SevillaEn pocs dies, l'expresident del PP ha tornat a la primera plana de la política estatal. Després de situar a l'agenda pública el debat sobre la viabilitat de l'Estat autonòmic, aquesta tarda serà l'encarregat d'inaugurar la convenció que el PP celebra, durant tot el cap de setmana, a la capital andalusa. D'aquesta manera el president d'honor del partit fa costat públicament a Mariano Rajoy després del cop de porta sonat de l'exvicepresident del govern espanyol, Francisco Álvarez Cascos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada girarà al voltant de tres idees: les polítiques socials, l'economia i la necessitat de modernitzar les institucions públiques. Hi participaran tots els dirigents del partit, tant de l'ala més centrista com del sector més dretà; d'Alicia Sánchez-Camacho a Esperanza Aguirre, passant per Francisco Camps o Jaime Mayor Oreja.

Amb aquesta convenció a Sevilla –l'última va ser a Barcelona– Rajoy vol posar el partit a punt de cara als comicis autonòmics i municipals del mes de maig que, segons les enquestes, poden beneficiar el PP. Si els resultats són bons, els populars s'hi aferraran com a trampolí per arribar a la Moncloa. És a dir, com unes primàries sobre la gestió de Zapatero, un risc que el PSOE vol evitar com sigui, provant de delimitar molt bé l'abast de cada elecció.

A Aznar, aquesta tarda, l'acompanyarà la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal. Rajoy clausurarà la trobada diumenge a partir de les 11 del matí.

stats