Política 21/01/2011

Aznar: qui ha volgut "destruir" l'estat autonòmic han estat "els socialistes" amb l'Estatut de Catalunya

L'expresident espanyol nega que el seu partit vulgui canviar el model territorial i carrega contra l'ús del català al Senat

Joan Rusiñol
1 min

Sevilla"Aquí els únics que han fet tots els possibles per destruir el model autonòmic han estat els socialistes", ha assegurat Aznar durant la inauguració de la Convenció que el PP fa a Sevilla. L'expresident espanyol s'ha volgut explicar avui millor, després de qüestionar la viabilitat l'estat de les 17 autonomies, dies enrere. Segons ha dit, el PP no vol "canviar el model d'Estat" i acusa Rodríguez Zapatero de no tenir cap intenció de complir la sentència del TC sobre l'Estatut. Per tant, diu, és el PSOE qui no accepta les regles del joc establertes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció, també s'ha referit tant al debat dels socialistes per saber qui ha de ser el seu candidat el 2012 com la possibilitat que els senadors facin servir el català, l'euskera i el gallec. Per ell, "la situació d'Espanya no està per bromes ni per auriculars", ha dit en referència als aparells de traducció simultània.

Per tot plegat, creu que ara és el moment de recuperar "el gran pacte nacional del 1978" i "convocar els espanyols a un gran projecte nacional de recuperació, regeneració i reformes". Una empresa que només pot impulsar, a parer seu, el PP amb majoria absoluta.

S'ha posat al servei de Rajoy com "un militant més" per ajudar-lo en el que calgui. Al final ovació del públic assistent i abraçada freda, de compromís, amb el president del partit.

stats