Política 22/10/2014

Rajoy s'amaga i evita parlar de la imputació d'Acebes

El president del govern espanyol es mostra impassible i no respon als periodistes. El PP emet un comunicat en què defensa que "el partit no té altra comptabilitat que la presentada i auditada". "Si hi ha una altra comptabilitat, no és del PP", afegeix

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Mariano Rajoy aquest dimarts al Congrés / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, segueix evitant parlar de la imputació de l'exministre de l'Interior d'Aznar, Ángel Acebes. Si bé ahir dimarts es va escapolir per una de les portes secundàries d'entrada a l'hemicicle del Congrés per evitar respondre a la premsa, aquest dimecres ha optat per mirar impassible els periodistes i no dir ni una paraula –ni l'habitual "bon dia"– tant en entrar com en sortir de la cambra baixa, on ha aprovat els pressupostos generals de l'Estat per al 2015. Rajoy ha estat menys d'un quart d'hora al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP, finalment, ha decidit fer un comunicat [el podeu llegir aquí] sobre el tema, després que dilluns a la nit ja anunciés la suspensió temporal de la militància d'un dels homes forts també de l'executiu d'Aznar, Rodrigo Rato, pel cas de les targetes B de Caja Madrid i Bankia. La formació "manifesta el seu respecte a les decisions dels tribunals" i "reitera que no té altra comptabilitat que la presentada i auditada pel Tribunal de Comptes". "Si hi ha una altra comptabilitat, segur que no és del Partit Popular", conclou en un breu comunicat de només un paràgraf.

El vicesecretari general d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha volgut minimitzar la imputació d'Acebes. En declaracions als passadissos del Congrés ha preferit atacar els casos judicials del PSOE, els "més greus d'Espanya". Considera que, mentre els socialistes es dediquen a "atacar el jutge", el PP "està col·laborant amb la justícia".

El PSOE demana explicacions

El PSOE considera que, després de la imputació d'Acebes, "ja no hi ha cap dubte del finançament il·legal del PP i està clar que Acebes és la unió entre el finançament il·legal i Rajoy". El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha criticat que "durant tot aquest temps Rajoy estigués dient que tot i que tres portaveus estan imputats ell no sabia res". Per això al PSOE no li estranya que dimarts "intentés escaquejar-se per no donar-la cara".

stats