Política 14/06/2012

Camacho insisteix: "No és un rescat"

La dirigent popular recorda, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que encara que s'aprovés ara el pacte fiscal, els ingressos trigarien a arribar

Ara
2 min

BarcelonaLa líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, no defalleix i continua defensant que els 100.000 milions que l'estat espanyol rebrà per a la seva banca no són un rescat. La dirigent popular ha argumentat en una entrevista a Catalunya Ràdio que no es tracta d'un rescat, perquè la injecció de diners no es fa "amb les dures condicions" que es van imposar a Grècia, Portugal o Irlanda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que Camacho s'ha esforçat a deixar clar que la terminologia i els noms no són el més important, ha recordat que fins i tot la cancellera alemanya, Angela Merkel, va parlar ahir "d'ajut" i no de rescat. En tot cas, ha insistit que aquests diners serviran per sanejar la banca espanyola i no repercutiran ni en els ciutadans ni en el "dèficit immediat".

Les relacions Catalunya-Estat

La presidenta del PP de Catalunya ha assegurat que hi ha "voluntat de consens i de deixar la confrontació" tant per part del govern espanyol com de l'executiu d'Artur Mas, un fet que es demostra en l'ampliació de tres a nou mesos en la negociació per evitar l'intercanvi de recursos al Tribunal Constitucional. "No és el moment de presentar recursos ni d'una banda ni de l'altra, i he demanat lleialtat a les dues bandes", ha afirmat Camacho.

Tot i això, la líder popular ha reiterat que l'euro per recepta, un cop aprovat el decret de sanitat per part del govern espanyol, implica que es "penalitzi doblement Catalunya". També ha recordat que és una contradicció que el Govern recorri els decrets de sanitat i educació i els inclogui al seu pla d'ajust i els "cobri" als catalans.

Camacho ha insistit en la necessitat que l'agenda catalana adopti les mateixes prioritats que l'espanyola i l'europea, i ha subratllat que encara que s'aprovés ara el pacte fiscal, "tampoc suposaria que els ingressos tributaris arribessin de manera immediata".

stats