PROCÉS POLÍTIC AL PAÍS BASC
Política 15/02/2011

El PP basc menysté els mediadors i els recomana que es busquin un altre conflicte o vagin a "caçar papallones"

Acusa el grup de mediadors internacional d'estar posant pals a les rodes en la lluita contra ETA. Titlla Currin de "mercenari dels processos" i el seu grup d'"aprofitats"

Efe
2 min

SalamancaEl president del PP del País Basc, Antonio Basagoiti, ha instat avui al Grup Internacional de Contacte (GIC) liderat per l'advocat sud-africà Brian Currin, que deixi "en pau i de molestar" al País Basc i de posar "pals a la roda i pedres en el camí" en la lluita contra ETA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha expressat en una roda de premsa a Salamanca abans de participar en un dinar-col·loqui al costat de joves de Noves Generacions i d'assistir a un acte que, sota el lema "Lluita contra el terrorisme", ha organitzat l'Associació d'Estudiants Universitaris AEUS. El dirigent del PP, que ha qualificat de "incauts i aprofitats" als integrants del GIC, que aquests dies visiten el País Basc, ha qualificat el seu líder, l'advocat sud-africà Brian Currin, de "negociador professional i mercenari dels processos" .

Per això, no s'ha estat de tractar amb mensypreu el grup, a qui ha instat a "deixar de molestar" i que si els seus membres "s'avorreixen, que busquin un conflicte veritable on hi hagi hagut guerra de dues parts i víctimes en els dos costats". També els ha comminat a que "deixin en pau" al País Basc ja que es dediquin a "col·leccionar insectes o buscar-se un conflicte de veritat en què destaquen més" en comptes de posar "pals a la roda i pedres en el camí".

Però per si no fos poc, encara ha afegit que el GIC està fent "un flac favor a la llibertat i a aconseguir que es visqui en pau", ja que, segons ha afegit, a Euskadi s'ha avançat "molt" amb la via policial. Per tot, ha considerat que el govern espanyol ha de fer el que calgui perquè la justícia torni a il·legalitzar el partit abertzale que, ara sí, rebutja la violència.

stats