CONSULTA
Política 06/01/2014

9 ajuntaments amb 291.934 habitants: el poder local amb què Camacho vol bloquejar la consulta

Tres de cada quatre catalans amb un alcalde popular es concentren a Badalona

Roger Tugas
1 min

BarcelonaSi la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, compleix l'amenaça d'instar els alcaldes populars que no facilitin les dades dels respectius padrons municipals a l'Idescat perquè aquest configuri el cens de la consulta, el veto pot dificultar que el registre inclogui 291.934 habitants –als quals caldria restar-hi els menors de 16 o de 18 anys, segons els marges que determini la convocatòria–. Són els veïns dels 9 municipis catalans que ara per ara tenen un alcalde popular i que podrien quedar exclosos de la crida a les urnes, entre els quals destaca Badalona (Barcelonès). A la ciutat governada per Xavier García Albiol, la tercera més gran de Catalunya, hi viuen 220.977 habitants, un 75,7% dels catalans amb un alcalde del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La segona ciutat popular amb més habitants és Castelldefels (Baix Llobregat), amb Manuel Reyes com a alcalde, un dirigent en ascens dins del PP. Al seu torn, al Segrià hi ha dos municipis governats pels populars, Benavent de Segrià –1.540 habitants– i Almatret –354 habitants–. També tenen alcaldes del PP Santa Oliva (Baix Penedès) –3.322 habitants–, l'Horta de Sant Joan (Terra Alta) –1.280 habitants–, Sant Martí de Riucorb (Urgell) –695 habitants–, Pontons (Alt Penedès) –531 habitants– i, finalment, Bassella (Alt Urgell) –246 habitants.

Així mateix, Salou (Tarragonès) –26.601 habitants– té un alcalde de CiU, tot i que el PP forma part de l'equip de govern i té pactat un relleu a l'alcaldia que l'actual cap del consistori ja ha avisat que difícilment s'arribarà a produir. Gandesa (Terra Alta) –3.162 habitants– també té un alcalde de CiU que, tot i que igualment li hauria de passar el relleu al líder local dels populars segons el pacte de govern, encara no sap quan ho farà i podria cedir abans les dades del cens.

stats