Publicitat
Publicitat

El PP de Barcelona troba “legítim” el recurs de CiU al TC per recuperar el regidor

Fernández Díaz torna a oferir-se a Trias com la millor opció per assolir majories i afavorir la governabilitat de la ciutat. "Així ho han volgut les urnes", assegura

El president del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat avui que entén i troba "legítim" el recurs al Tribunal Constitucional (TC) després de perdre un dels regidors en un recompte judicial que ha donat, en canvi, un novè regidor als populars.

Les 57 paperetes considerades nul·les en un primer moment i ara acceptades com a bones duien "una creueta al costat del nom que sempre s'ha declarat vàlida", ha explicat Fernández Díaz a RAC1. En cap cas, ha afegit, s'han donat per bons sobres on hi havia un cèntim d'euro o d'altres "afegitons" a la papereta. D'aquesta manera, CiU ha quedat amb 14 regidors.

El líder municipal del PP ha assegurat que, si ell fos Xavier Trias, també segurament hauria fet el mateix i hauria recorregut la decisió del TSJC al Constitucional. "Jo vaig defensar l'escó i CiU fa el mateix", ha conclòs.

Més enllà de l'estira-i-arronsa, Fernández Díaz va oferir-se de nou als nacionalistes com la força amb què aconseguir majories per governar Barcelona. "Així ho han volgut les urnes; mai les diferències amb CiU i també amb el PSC havien sigut tan estretes", ha afegit.

El PP diu que, amb Trias en minoria, la governabilitat de Barcelona només arribarà per la via del diàleg i ha reiterat la "responsabilitat" del seu partit per ser al costat del futur alcalde sempre que es prioritzin polítiques de sortida de la crisi i de "mà dura" per combatre la delinqüència i l'incivisme.

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT