PROCÉS DE PAU AL PAÍS BASC

El PP basc diu que serà generós amb Sortu si demostra que l'aposta per la pau és seriosa

Demana temps per confiar que el nou partit abertzale no té lligams amb ETA. Reconeix que hi ha un "horitzó d'esperança"

El secretari general del PP basc, Iñaki Oyarzábal, ha assegurat avui que la seva formació necessita temps per confiar en que l'esquerra abertzale s'ha deslligat d'ETA i ha indicat que el partit actuarà amb "generositat" si Sortu ofereix "proves que van de debò després de tants enganys ". Oyarzábal ha fet aquestes declaracions als passadissos del Parlament Basc, a preguntes dels mitjans de comunicació, sobre el nou partit presentat per l'esquerra abertzale. El secretari general dels populars bascos ha considerat que existeix un "horitzó d'esperança" gràcies a l'"esforç" del PP i del PSOE, pel que ha opinat que "els passos que s'han donat estan forçats per l'exigència democràtica als que han justificat públicament el terrorisme ", informa Efe.

Per això, ha opinat que ara és Sortu qui ha de demostrar que està disposat a "acceptar les regles del joc democràtic, a jugar en democràcia amb tots i a respectar les idees de tots". "El dia que estiguin disposats a fer-ho de veritat nosaltres estarem encantats i serem generosos, però necessitem proves i temps per veure que ells són capaços de demostrar que aquesta vegada van de debò després de tants enganys", ha explicat.

Per això, ha reclamat "alguns passos més perquè el que importa és que ETA desaparegui definitivament i aquesta notícia no s'ha produït". Ha insistit que el que demana el seu partit són "certeses perquè no enganyin una altra vegada" perquè l'entrada en els ajuntaments de l'esquerra abertzale il.legalitzada sense separar-se d'ETA suposaria "donar-los una pilota d'oxigen que retardaria el final d'ETA". "No valen només els estatuts, cal fets i dades que demostrin de manera fefaent que s'ha produït una ruptura amb ETA", ha reiterat.

Més continguts de