PAÍS VALENCIÀ
Política 04/03/2011

La Generalitat Valenciana denunciarà el govern espanyol si no li autoritza l'emissió de més deute públic

El conseller d'Economia, Gerardo Camps, ha argumentat que "Catalunya i Balears han estat autoritzades a endeutar-se més i tenen un desviament superior"

Acn
1 min

BarcelonaLa Generalitat Valenciana ha advertit que durà el govern espanyol als tribunals si no li autoritza l'emissió de més deute públic. El conseller d'economia, Gerardo Camps, ha amenaçat l'executiu de l'Estat amb un recurs contenciós-administratiu en el cas que no autoritzi un deute en funció del seu desviament del dèficit previst, ja que "Catalunya i Balears han estat autoritzades a endeutar-se més i tenen un desviament superior". A més, Camps ha afegit que el dèficit de finançament del govern valencià és de 379,9 milions, "una dada que permet apreciar que tancarem la comptabilitat algunes dècimes per sobre de l'objectiu del 2,4%". Segons el conseller, les dades s'expliquen per "la manca d'ingressos pel càstig que suposa el nou pel model de finançament per als valencians i la falta d'ajustament de les entregues a compte de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, després que divendres passat el Consell de Ministres autoritzés l'emissió de deute per Catalunya, Balears, Andalusia, Galícia, Madrid, Canàries i Extremadura, el govern valencià confia que aquest divendres l'executiu de Zapatero autoritzi nou deute públic per al País Valencià. Alhora, Camps ha afirmat que el nivell d'ingressos és similar a l'any 2006, amb una reducció de 1.357 milions "en virtut de l'actual model de finançament, un 13% menys que a 2009".

stats