Política 07/09/2015

El PP confia en la gestió de García Albiol a Badalona per remuntar les enquestes

Pablo Casado descarta cap tipus de singulartizació de Catalunya i subscriu l'equiparació de Franco i Mas per part de Celia Villalobos

Ferran Casas
2 min
Pablo Casado, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridEl portaveu del PP, Pablo Casado, ha assegurat que la gestió de Xavier García Albiol com a alcalde de Badalona entre 2011 i 2015 és la millor garantia per obtenir un bon resultat el 27-S. El dirigent conservador ha presentat Albiol com un bon gestor i popular al cinturó per afermar que, fins i tot i malgrat les acusacions de xenofòbia que contra ells feien molts sectors, fins i tot "els socialdemòcrates" el poden votar, en referència als votants del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casado ha subscrit les paraules de la vicepresidenta primera del Congrés equiparant la dictadura de Franco i Artur Mas. "El PP no té pegues en criticar cap de les dictadures que ha patit aquest país", ha afirmat.

Repassant la situació de Catlaunya s'ha mostrat crítica amb els socialistes, que ara demanen que Catalunya quedi singularitzada a la Constitució. Una opció que el PP descarta perquè, segons Casado, la Constitució ja resol de forma satisfactòria l'encaix de Catalunya. A la reunió tots els dirigents han avalat la reforma de la llei del TC per assegurar l'execució de les sentències. "Del que es tracta és de que la llei es compleixi", han dit. Per ara, ha afirmat Casado, no prendran cap altra iniciativa legal.

El PP ha reunit avui el seu comitè executiu, sota la presidència de Mariano Rajoy, per primer cop després de les vacances estiuenques i també ha lamentat el que, segons ell, és un "control ideològic" el que pretén exercir el Consell de l'Audiovisual de Catalunya informant també sobre els mitjans de comunicació privats.

Casado s'ha referit també a la situació dels refugiats i s'ha mostrat ambigu sobre el número total que pot acollir Espanya, i que les institucions europees voldrien que fos d'uns 12.000. Ha fet notar, això sí, que països del centre i l'est d'Europa posen pegues a incrementar les quotes de refugiats sirians.

stats