Política 10/08/2016

El PP se suma a C's i impulsarà mocions als ajuntaments contra el procés constituent

Els populars redactaran el seu propi text perquè els municipis es posicionin contra les "accions il·legals" del Parlament

Ara
2 min
Albiol aspira a repetir com a candidat del PP a Badalona

BarcelonaEl duel entre PP i Ciutadans per erigir-se en referent de l'unionisme a Catalunya es trasllada ara als ajuntaments. Després que el partit taronja anunciés que impulsaria mocions als municipis contra la votació de les conclusions del procés constituent al ple del Parlament, aquest dimecres ha estat el PP qui ha anunciat que durà el seu propi text als ajuntaments perquè el món local evidenciï l'oposició a les "accions il·legals" del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el vicesecretari de política municipal del partit, Manuel Reyes, ha explicat que el primer punt de la moció parlarà, precisament, de "rebutjar l'aprovació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent". El text tindrà quatre punts més, tots ells vinculats a les accions parlamentàries que JxSí i la CUP estan impulsant des de la cambra catalana per avançar cap a la independència de Catalunya.

"Les institucions democràtiques estan en perill de ser trencades per aquells que pretenen imposar la seva voluntat a qualsevol preu", ha alertat Reyes. "Ningú està per sobre de la llei i els polítics som els primers que hem de donar exemple", ha afegit en el comunicat.

Abandonar posicions rupturistes

A més del rebuig a les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, el PPC vol sotmetre a votació dels plens municipals el "rebuig a l'aprovació de qualsevol iniciativa contra l'Estatut i la Constitució", així com "instar els partits que donen suport a les resolucions il·legals del Parlament a abandonar les posicions rupturistes i acceptar la legalitat estatutària i constitucional".

En els últims dos punts de la moció, els populars plantegen "refermar el compromís amb la defensa de l'estat de dret" i insten els ajuntaments a traslladar a la presidenta del Parlament, al Govern i als grups independentistes el text de la moció.

stats