Política 24/02/2015

El PP valora demanar la dimissió de David Fernàndez com a president de la 'comissió Pujol'

Els populars rebutgen que la comissió de secrets examini la gravació de La Camarga

Núria Orriols
2 min

BarcelonaEl portaveu adjunt al Parlament del Partit Popular, Santi Rodríguez, ha carregat aquest dimarts contra la CUP i ha assegurat que la formació és un “peó” de CiU. “No esperàvem que participessin en aquest joc”, ha sentenciat, “aquí només hi pot haver ignorància o mala fe”, ha asseverat el diputat. En aquesta línia el popular ha criticat a David Fernàndez, que ostenta la presidència de la comissió d’investigació sobre el frau fiscal, i ha assegurat que valoren prendre mesures, entre les quals hi ha demanar-ne la dimissió. “No estem disposats a continuar en aquesta línia”, ha dit Rodríguez, “hi ha actituds que van en perjudici de la comissió”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la gravació del dinar de ‘La Camarga’ que va mantenir la líder dels populars i l’ex-amant de Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, ha assegurat que ahir es va voler “desviar” l’atenció de la comissió amb el cas Metodo 3, una qüestió que ha assegurat que CiU “no va voler investigar”. “S’han volgut tapar vergonyes”, ha dit Rodríguez.

El popular ha criticat que la gravació del CD es vulgui tractar en la comissió de matèries reservades del Parlament perquè no és aquesta la funció, ha assegurat, que li atribueix el Parlament. “No és una matèria reservada del Govern o l’administració”, ha dit, assegurant que la situació té els populars “perplexos”. A més, ha criticat que es doni credibilitat a un document d’àudio del que no se sap la seva “procedència”, que és “anònim” i que vulnera el dret a la privadesa i la intimitat de les integrants de la conversa: Alícia Sánchez Camacho (PP) i l’ex-amant de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez.

En aquest sentit, ha explicat que han fet saber a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que s’oposen a tractar la gravació en la comissió de matèries secretes —ho argumentaran jurídicament en un informe—, que no reconeixen l’”autenticitat” de l'àudio i que a més, "és als tribunals i se n’ha prohibit la difusió".

Sobre el paper dels diputats

El popular ha defensat el paper dels membres de la comissió d’investigació sobre el frau fiscal, ja que “amb cinc minuts” no es pot “aprofundir” en cap de les qüestions. La quantitat dels temes “controvertits” de la compareixença de Pujol Ferrusola “dificultava la feina dels diputats”, ha dit, “segur que van quedar coses al tinter”, ha afegit.

stats