Política 08/05/2015

Saénz de Santamaría sobre Susana Díaz: "Ha d'assumir les conseqüències de la seva decisió"

La vicepresidenta del govern espanyol assegura que la presidenta andalusa ha de "treballar" per poder arribar a acords

Ara
2 min
Sáenz de Santamaría considera que l’Estat fa un “esforç” augmentant les places a justícia.

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya de Saenz de Santamaría, ha marcat distàncies aquest divendres amb la situació política a Andalusia. En la roda de premsa després del Consell de Ministres, ha assegurat, en relació a la no investidura de Susana Díaz com a presidenta d'aquesta comunitat, que la convocatòria electoral va ser una decisió "molt personal" de Díaz i que, per tant, "ha d'assumir les conseqüències de les seves decisions". "Va convocar unes eleccions per aconseguir l'estabilitat, va ser una decisió molt política i absolutament intencional, i ara el problema és major". Ho ha dit després que el parlament andalús hagi rebutjat aquest divendres investir a Susana Díaz com a presidenta, ja que la líder del PSOE no ha aconseguit pactar ni amb C's, Podem ni PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre un possible acord entre populars i PSOE a Andalusia per deixar governar la llista més votada, Saénz de Santamaría ha insistit que és a Susana Díaz que ha de "treballar" per arribar a acords, ja que la decisió de convocar eleccions va ser seva. "No interferirem en assumptes d'una altra administració", ha dit.

Mesures de racionalització administrativa

La vicepresidenta ha presentat dues noves mesures legislatives per a continuar la reforma de les administracions públiques. Una que té a veure amb l'administració electrònica i la coordinació entre organismes públics, i l'altra en la reducció d'ens del sector públic. Saénz de Santamaría ha destacat que s'han extingit 2.194 ens públics a través de les mesures impulsades pel govern de Mariano Rajoy des de 2012, una reducció que ha titllat d'"esforç ingent". També ha remarcat l'estalvi aconseguit gràcies a les compres centralitzades, que ha xifrat en 454 milions d'euros.

Reconeixement al mestre de l'institut Joan Fuster

El Consell de Ministres també ha atorgat, a títol pòstum, la Gran Cruz de Alfonso X el Sabio a Abel Martínez Oliva, mestre de l'institut Joan Fuster de Barcelona mort per l'agressió d'un alumne. Aquest reconeixement s'afegeix a la Càtedra que el govern català ja va crear recentment per commemorar la seva feina.

stats