Política 18/01/2013

Bárcenas va regularitzar 10 milions amb l'amnistia fiscal a través d'una empresa

Hisenda no ho nega. L'extresorer del PP va tenir a Suïssa fins a 22 milions d'euros

Ara
2 min
El màxim dirigent de les finances del Partit Popular el 2009, Luis Bárcenas, va dimitir després de ser imputat pel cas Gürtel.

MadridEls advocats de Luis Bárcenas aclareixen que l'extresorer del PP va regularitzar amb l'amnistia fiscal una part dels diners que tenia en comptes a Suïssa, a través d'una societat. Com que no ho va fer en nom seu, és per això Hisenda no en té constància. És la resposta al comunicat de l'Agència Tributària d'aquest dijous negant que Bárcenas s'acollís a l'amnistia fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bárcenar va regularitzar 10 milions d'euros gràcies a l'amnistia aprovada al març per el govern espanyol, segons va revelar aquest dijous a Cuatro Alfonso Trallero, l'advocat defensor de Bárcenas.

L'advocat va explicar que aquests diners no tenen res a veure amb el PP, sinó que són d'origen mercantil, procedent d'operacions fetes fora d'Espanya i amb socis estrangers. L'Audiència Nacional va revelar aquest dimecres que Bárcenas va tenir a Suïssa un compte amb fins a 22 milions d'euros, que posteriorment va buidar.

El PSOE ha demanat la compareixença urgent del govern espanyol perquè aclareixi al Congrés si és cert que l'extresorer del PP es va acollir a la "indecent amnistia fiscal" aprovada per l'executiu.

Segon comunicat d'Hisenda

En el segon comunicat en 24 hores, l'Agència Tributària ha tornat a insistir aquest divendres que Bárcenas no es va acollir a l'amnistia fiscal que va permetre el 2012 aflorar diner negre amb un recàrrec del 10%, però no aclareix si ho va poder fer a través d'una societat, com diuen els seus advocats.

Més enllà de la negació de la presentació de la Declaració Tributària Especial per part de Luis Bárcenas, el ministeri no es pronuncia sobre si va poder ser presentada per una societat o entitat de la seva propietat. El comunicat es limita a dir que l'Agència Tributària realitza "de manera contínua totes les actuacions inspectores de comprovació i investigació sobre persones físiques o entitats en què concorren perfils de risc fiscal". Hisenda afegeix que sempre actua d'ofici quan hi ha indicis d'irregularitats.

Aquest divendres al matí, un altre advocat de Bárcenas, Miguel Bajo, ha aclarit que el seu client va regularitzar el 2012 els diners dipositats en comptes a Suïssa a través d'una societat i que no es va identificar perquè la normativa li donava de termini per fer-ho fins al 31 de desembre d'aquest any.

Bajo, en declaracions a les emissores de ràdio de la Cadena Ser i Onda Cero, ha qualificat d'"insòlit" i "estranyíssim" que l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) "es posi a polemitzar amb un advocat a través dels mitjans de comunicació", en referència a la nota, "sense signar", negant que Bárcenas s'hagi acollit a l'amnistia fiscal.

L'advocat ha insistit que aquests diners procedeixen de les activitats professionals de Bárcenas, que no té cap relació amb el seu càrrec al PP, i que de fet, prové dels seus negocis quan ni tan sols era militant del partit.

stats