Política 17/01/2013

Cospedal descarta dimitir per l'escàndol dels comptes a Suïssa de Bárcenas

La secretària general del PP matisa que només renunciaria si es tractés d'un president autonòmic i torna a disparar contra Mas

Ara/efe
2 min

ToledoLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha rebutjat aquest dijous dimitir per l'escàndol dels comptes a Suïssa de l'exsenador i extresorer del PP, Luis Bárcenas. En plena campanya electoral catalana, Cospedal va dir que dimitiria si algun president del PP en una comunitat autònoma o algun familiar d'ell hagués evadit diners o tingués comptes a Suïssa, i aquest matí s'ha excusat en el fet que Bárcenas no és un president autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vaig dir en el seu moment i torno a dir que si s'hagués conegut que jo tenia un compte a Suïssa hauria de dimitir. Ho segueixo pensant, no tinc cap compte a Suïssa, no el tinc ni el tindré, encara que per a alguns sigui molt normal tenir-ne", ha comentat Cospedal en un clar dard contra Artur Mas i Jordi Pujol. I ha reiterat que si ella "fos una presidenta autonòmica amb un compte a Suïssa, hauria dimitit".

Respecte als comptes amb 22 milions d'euros a nom de Bárcenas a Suïssa, ha assegurat que va conèixer la notícia la tarda de dimecres i que són "un tema particular" que "no té res a veure" amb el PP, però ha admès que a ella també li causa "indignació". A preguntes dels periodistes a la localitat toledana de Borox, ha recalcat que "s'han hagut de prendre decisions en procediments en curs, i aquesta persona té la seva vida pròpia igual que té la seva vida pròpia el PP".

Davant la pregunta sobre si entén que aquest fet provoqui indignació als ciutadans ha contestat: "Esclar que pot provocar indignació, a la força, i a mi també em provoca indignació".

stats