Política 04/02/2013

El PP defensa que l'exmarit d'Ana Mato continuï treballant pel partit

Floriano diu que no poden acomiadar Sepúlveda perquè està imputat i la llei ho impedeix. L'exalcalde de Pozuelo i la ministra de Sanitat haurien rebut regals de la trama Gürtel

Efe
2 min

MadridEl vicesecretari general d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha explicat aquest dilluns que el seu partit no pot acomiadar Jesús Sepúlveda perquè l'estatut dels treballadors l'"empara" i segons aquesta norma, ha assegurat, "els imputats no poden ser acomiadats legalment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Floriano ha justificat així que Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid) imputat en el cas Gürtel i exmarit de la ministra de Sanitat, Ana Mato, segueixi sent empleat del PP. "No hi ha raó objectiva per fer-lo fora de la feina i, per tant, no ho podem fer", ha afegit el número tres dels populars, que, a més, ha suggerit que si Sepúlveda fos acomiadat i acudís a magistratura, el jutge podria declarar l'acomiadament improcedent i el PP "l'hauria de readmetre".

Segons un nou informe policial difós divendres, la trama de corrupció, suposadament dirigida per Francisco Correa, va pagar viatges i regals a l'exmarit de la ministra, i a ella mateixa.

Després de recordar que Sepúlveda es va donar de baixa com a militant quan va ser imputat en el cas Gürtel, Floriano ha apuntat per altra banda que l'exalcalde de Pozuelo no treballa pel PP des de la seu nacional del carrer Gènova "per desig exprés de la direcció". Una feina que no ha detallat i que encarreguen a Sepúlveda, ha afegit Floriano, els diferents departaments del partit.

A la pregunta de per què no opta el PP per un acomiadament improcedent que sortiria més econòmic ara amb la reforma laboral, Floriano ha assenyalat que si és "barat o no" l'acomiadament ho ha de calcular la gerència del partit, i ha insistit que els drets de Sepúlveda com a treballador "hi són".

D'altra banda, Carlos Floriano ha subratllat que el partit ha donat suport a la ministra de Sanitat, Ana Mato, com l'hi va donar el mateix president, Mariano Rajoy, dissabte passat.

stats