NOU GOVERN
Política 05/12/2010

El PP s'ofereix a CiU per reduir impostos i per a nous Pressupostos

Advoca per un nou “pacte fiscal”, però no en la línia del concert, sinó per “abaixar els impostos” als catalans. Afirma que valorarà el seu vot en la investidura de Mas si es compromet a ser “possibilista” i “pragmàtic” i centra la seva acció en la creació de llocs de treball

Efe
2 min
Mas, amb Alicia Sánchez-Camacho.

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha ofert al futur president català, Artur Mas (CiU), el suport del seu partit per posar en marxa "un nou pacte fiscal que abaixi els impostos als catalans" i per tirar endavant uns nous Pressupostos per a la Generalitat que generin ocupació. Sánchez-Camacho no ha aclarit si està disposada a abstenir-se per facilitar la investidura de Mas com a president, però ha deixat clar que el seu partit actuarà "amb responsabilitat" durant la legislatura i que està disposada a sumar amb CiU "per fer les grans reformes que Catalunya necessita".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat no avançar el seu vot en la investidura, Sánchez-Camacho, que liderarà el tercer grup de la Cambra amb 18 diputats, ha recomanat a Mas que sigui "possibilista", "pragmàtic", que governi "per a tothom" i se centri en "crear llocs de treball", i ha afegit: "Si va per aquesta línia, el PP valorarà el seu vot". "No farem pactes ni aliances estables, perquè hi ha moltes diferències amb CiU", ha comentat això no obstant la líder del PP català, que tot i així garanteix que el seu partit "actuarà en conseqüència" si el nou Govern de CiU "pren decisions que vagin en la línia del programa del PP català".

El PPC desitjaria "grans consensos per emprendre les grans reformes que Catalunya necessita" i que han de contribuir a recuperar l'economia catalana, entre elles una rebaixa fiscal, l'aprimament de l'administració, canvis en el model educatiu i la millora del sistema sanitari, i per això dóna la seva mà a CiU en aquests aspectes. En aquest punt, Sánchez-Camacho ha recordat a la federació de CiU que "el poble català no li ha deixat les mans lliures", i que necessitarà en alguns moments "majories qualificades".

La supressió de l'Impost de Successions a Catalunya, la rebaixa de dos punts del tram autonòmic de l'IRPF i les ajudes a les pimes i als autònoms són algunes mesures que els populars catalans posen sobre la taula per fer front comú amb CiU. Respecte als nous Pressupostos de la Generalitat, ha comentat que "són una prioritat" i que es pren aquesta negociació "amb molta serietat i responsabilitat", perquè urgeix definir uns comptes que "garanteixin estabilitat, la creació de llocs de treball" i ajuda a les pimes i als autònoms.

"Intentarem que siguin els millors pressupostos per sortir de la crisi i el PP català farà tot el possible per a això", ha afegit la dirigent popular. No obstant això, ha advertit també a CiU que ha definit una sèrie de "línies vermelles" que són "clarament irrenunciables", com la defensa de la Constitució espanyola. Per això, ha sentenciat: "No estarem al costat d'un Govern que estigui per referèndums per la independència o pel concert econòmic".

Amb els resultats en les autonòmiques del 28 de novembre, que van portar el PSC al seu pitjor resultat a Catalunya i al PPC al seu rècord històric, Sánchez-Camacho es considera ara la "veritable oposició". En aquest sentit, ha garantit que exercirà una oposició que seguirà pel "sentit comú" i que estarà "a l'altura de les circumstàncies".

stats