Política 23/08/2014

El PP de Cardedeu denuncia els trabucaires per "simular l'afusellament" d'un regidor

Els trabucaires ho neguen i qualifiquen el regidor de "pocavergonya" per intentar treure "profit personal" dels fets

Efe / Ara
2 min

BarcelonaEl PP de Cardedeu (Vallès Oriental) ha denunciat a la Policia Local del municipi que durant la festa major d'enguany un grup de trabucaires es va situar sota el balcó d'un dels seus regidors i va disparar unes quantes salves "simulant un afusellament". Els trabucaires han negat els fets i han qualificat el regidor de "pocavergonya" per intentar treure "profit personal" dels fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP ha explicat en un comunicat que els fets van tenir lloc aquest 17 d'agost davant del pis particular del regidor popular Jaume Gelada.

Segons relaten els populars, uns 15 membres de la Colla de Trabucaires de Cardedeu es van situar sota el balcó del regidor, van formar dues files taral·lejant l'himne del PP i un dels trabucaires va cridar a obrir foc.

Els populars asseguren que els trabucaires van disparar salves de pólvora a cada ordre "apuntant al domicili" del regidor, que va observar els fets des del balcó de casa seva durant més de 15 minuts.

Per la seva banda, el portaveu dels Trabucaires de Cardedeu, Manel Álvarez, ha negat els fets en declaracions a Catalunya Informació i ha assegurat que els trabucaires van recórrer els principals carrers de la ciutat i van disparar, al llarg del recorregut, més de 600 pistons. En aquest sentit, Álvarez ha lamentat que l'objectiu del regidor popular és "confondre" i treure "profit personal" dels fets. A més, en un comunicat penjat a la pàgina oficial de Facebook, l'entitat ha explicat l'origen tradicionalment festiu dels trabucaires, que es remunta al 1571, i ha subratllat que "el retrò de les nostres armes esglaiant el personal no és mai ressò de guerra, sinó esclat de festa i pau".

El president del PP de Barcelona, Alberto Villagrasa, ha condemnat en un comunicat l'"assetjament i intimidació" a què va ser sotmès Gelada i ha considerat "absolutament rebutjable que s'utilitzi la violència i el vandalisme com a fórmula d'expressió".

Villagrasa ha demanat als altres partits polítics que condemnin aquests fets i ha recordat que "molts regidors populars són increpats i sotmesos a tota mena d'injúries i greuges" sense que les altres formacions ho condemnin. També ha reclamat que s'actuï "amb contundència" per evitar que es tornin a produir fets com el de Cardedeu.

stats