Política 20/01/2014

Cospedal celebra que el PSOE tingui “les coses tan clares” sobre el procés català

Assegura que és "una bona notícia per a Espanya"

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest dilluns que “és una bona notícia que el PSOE tingui les coses tan clares” en tot el que fa referència al procés sobiranista català. La número dos dels populars ha celebrat que els socialistes mantinguin que votaran 'no' al Congrés quan arribi la petició del Parlament per poder convocar una consulta a través de l'article 150.2 de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent popular ha fet aquestes declaracions després que la seva homòloga socialista, Elena Valenciano, hagi assegurat avui que “el govern espanyol pot comptar amb nosaltres per dir un no com una casa a la independència de Catalunya". “Crec que és una bona notícia per a Espanya”, ha sentenciat Cospedal.

Mentrestant, a nivell intern, el PP segueix organitzant la convenció nacional que celebrarà el 31 de gener i 1 i 2 de febrer a Valladolid. Allà ajuntarà ministres i presidents autonòmics en una “àgora d'actualitat”. No obstant això, el partit de Mariano Rajoy encara no ha decidit si el sistema de finançament de les comunitats i la reforma de la llei de l'avortament estarà entre els temes de debat. Cospedal, que ha anunciat l'àgora després d'una reunió amb els subsecretaris del partit, no ha volgut respondre si els dos temes que han provocat enfrontaments entre els 'barons' del partit seran objecte de debat intern.

La número dos del PP ha confessat que des del 8 de gener −dia en què es va celebrar un dels comitès executius més tensos dels darrers anys− no hi ha tornat a haver “cap conversa interna” sobre l'avortament.

stats