ELECCIONS EUROPEES
Política 14/05/2014

El PP veu pressa del Govern per tancar el cas Navarro perquè no afecti el procés sobiranista

Santiago Fisas lamenta el suport del grup municipal de CiU de Berga a l'agressor d'un regidor del PP durant l'última Patum. Afirma que el partit té dificultats per fer llistes a la Catalunya interior per por de represàlies dels possibles candidats

M.colomer
1 min

BarcelonaEl candidat del PP català a les eleccions europees del 25 de maig, Santi Fisas, veu un interès del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a tancar el cas Navarro per evitar que afecti el procés sobiranista. Fisas ha recordat que qui decidirà si és o no un cas tancat és el jutge, i no el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, per Fisas el cas de Navarro no és exemple d'una crispació que, per altra banda, veu "evident", com demostra, a parer seu, que hagin estat atacades, segons ell, 70 seus del PP a Catalunya en l'últim any. Cap referència, en canvi, a les seus de partits sobiranistes atacades per la ultradreta.

Ha recordat que també un regidor del PP a Berga va rebre un cop de puny durant l'última Patum, i que el grup municipal de CiU va defensar l'agressor a l'Ajuntament en considerar desproporcionada la condemna de sis anys de presó per aquest fet.

La por dels populars a la Catalunya interior

Ha assegurat que el PP té "problemes sobretot en pobles de l'interior" de Catalunya a l'hora de fer llistes perquè els potencials candidats temen eventuals "boicots" o represàlies als seus comerços. Paradoxalment, però, ha respost que no ha percebut cap tipus de crispació durant la precampanya i la campanya. Tot al contrari, ha afegit, malgrat els 'escraches' que ha fet la PAH en alguns dels actes de campanya dels populars catalans.

stats