Política 12/11/2019

El PP torna a oferir la fórmula Catalunya Suma a Ciutadans de cara a les catalanes

Alejandro Fernández nega que vulgui fer una opa al partit i defensa que junts multiplicarien els resultats

Anna Mascaró
2 min
El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, al Parlament.

BarcelonaDesprés d'haver guanyat prop de 86.000 vots a les eleccions del 10-N (n'ha sumat 286.302), que li han permès esgarrapar un segon escó, el PP es prepara per a un possible avançament electoral a Catalunya. Aquest dimarts el líder del grup parlamentari conservador, Alejandro Fernández, ha reeditat la fórmula de Catalunya Suma, una coalició amb Cs. La formació taronja sempre s'hi ha negat fins ara, però després de la debacle del partit a les urnes de diumenge, que va portar Albert Rivera a dimitir ahir, el PP veu marge per tornar a fer l'oferta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és el moment de fer una opa a Ciutadans ni a cap altra formació política –ha dit Fernández–, sinó d'apostar per la unitat constitucionalista a partir de la generositat". Així, ha considerat que Cs "es va equivocar a Catalunya al no acceptar" la seva proposta de coalició electoral, Catalunya Suma. "Aquesta plataforma –ha recalcat– tindria representació a les 4 províncies amb fins a 9 diputats, quan ara en tenim quatre".

Per aquest motiu, el dirigent conservador ha expressat que ja ha escrit a la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, per demanar-li una reunió per treballar "sobre un projecte que s'ha de basar en l'enfortiment del moviment constitucionalista a Catalunya". En el mateix sentit, el PP ha començat a reunir-se amb representants de diferents col·lectius, unes trobades d'on sortirà, ha explicat el diputat, una base per redactar el llibre blanc de Catalunya Suma.

Tot i que Fernández no s'ha mostrat "partidari de fer cordons sanitaris", el diputat ha afirmat que l'oferta per ara es dirigeix a Cs i no a Vox. Tampoc al PSC: "Ens agradaria, va estar a l'altura en el 6 i 7 de setembre, però en els últims temps ha decidit apartar-se del constitucionalisme".

stats