DRET A DECIDIR
Política 03/10/2012

El vicesecretari del PP: "Hem d'evitar que converteixin Catalunya en una cosa que no és"

Carlos Floriano i Alícia Sánchez Camacho acusen Mas d'haver convertit CiU en un partit "radical i extremista". Anuncien el desembarcament del govern espanyol en ple i de tots els pesos pesants del partit durant la campanya del 25-N. "Ens la juguen tots els espanyols", opina

M.colomer
2 min
Floriano i Sánchez-Camacho, aquest dimecres a Barcelona

Barcelona"CiU s'ha convertit en una cosa que no era. I ara la majoria de catalans hem d'impedir que converteixin Catalunya en una cosa que no és". Amb aquesta rotunditat, el vicesecretari general d'organització del PP, Carlos Floriano, ha erigit el PP en el mur de contenció infranquejable per al repte sobiranista que ha posat damunt la taula el president de la Generalitat, Artur Mas. Floriano ha acompanyat aquest dimecres a la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, en una reunió a Barcelona per escalfar motors de cara a la campanya electoral. Una campanya que ha advertit: "Se la juguen els ciutadans de Catalunya, però també els de la resta d'Espanya. Ens la juguem tots els espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular ha proposat al PP com l'alternativa a la "radicalitat i extremisme" de CiU, en considerasr que del PSC "ja ningú se'n refia". "És necessari sumar tots els esforços" unionistes al voltant del PP, ha opinat, després de considerar "inexplicable" el rumb sobniranista que ha pres CiU. Així, llançava una 'OPA' als electors unionistes del PSC, però també de CiU.

Desembarcament popular a Catalunya

Precisament per això, per actuar de fre al repte independentista de Mas, el PP pensa fer desembarcar tot el govern espanyol en ple i tots els pesos pesants "a les ordres" de Sánchez Camacho i la seva estratègia d'espantall al procés d'emancipació nacional.

"Artur Mas ja ha proposat una consulta il·legal i la creació d'un estat com Portugal o qualsevol altre país de la UE", ha deplorat Sánchez-Camacho, que ha carregat contra la "hipocresia" de Mas ahir en la conferència de presidents autonòmics. Un cop més, ha associat la creació d'un estat propi per a Catalunya amb l'impagament de pensions i la prestació d'atur, i ha tornar a recórrer a l'argument dels 200.000 milions de deute que el país hauria d'heretar, malgrat que diversos experts ho vénen posant en dubte les últimes setmanes.

stats