LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 09/02/2012

L'abstenció del PP permet aprovar en comissió pressupostos i llei de mesures sense tenir un acord tancat amb CiU

La negociació seguirà fins la setmana vinent, que és quan el ple del Parlament ha de donar llum verda als comptes catalans per al 2012

Acn
1 min

BarcelonaL'abstenció del PP ha permès aquest dijous a la tarda l'aprovació del dictamen dels pressupostos i la llei de mesures tot i que el pacte amb CiU perquè els dos projectes tirin endavant encara no s'ha tancat. Tripartit i C's hi han votat en contra. Malgrat les reunions de les últimes hores, CiU i PP no han arribat a un acord, fet que ha comportat que els populars s'abstinguessin en algunes de les seves esmenes (les no acordades amb CiU) per poder seguir negociant fins al ple de la setmana que ve, quan es votaran definitivament les dues lleis. Els nacionalistes han rebutjat totes les esmenes menys les pactades amb els populars. Les negociacions ara se centraran en un document "polític" que el PP vol signar i a tancar serrells de la taxa de l'aigua.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El projecte de llei de pressupostos i el de la llei de mesures fiscals i financeres ha passat aquest dijous l'últim tràmit parlamentari abans de votar-se en el ple del Parlament. CiU ha aconseguit tirar endavant els dos dictàmens gràcies a l'abstenció del PPC, que s'ha abstingut també en la votació d'esmenes, incloses algunes de pròpies, per poder negociar amb CiU fins dimecres.

Fins i tot s'ha donat el cas que en una de les seves esmenes hi han votat a favor per error, així com el tripartit, i en veure que s'aprovava, han demanat repetir la votació per poder-se abstenir. Les úniques esmenes que han prosperat són aquelles en què la federació i els populars tenen un acord total.

stats