Política 02/07/2014

El portaveu del PP al Congrés avisa que "qualsevol espurna farà saltar la violència" a Catalunya

Gómez de la Serna creu que ningú no podrà controlar el que passi a partir del 9 de novembre

Acn
2 min

GuadarramaEl diputat del PP al Congrés i portaveu de la Comissió Constitucional, Pedro Gómez de la Serna, creu que "qualsevol espurna farà saltar la irrupció de la violència" a Catalunya. Així ho ha afirmat durant una conferència en el marc del Campus FAES 2014 que s'està portant a terme a la localitat de Guadarrama, a Madrid. Gómez de la Serna ho ha argumentat dient que els catalans estan sotmesos a una gran "pressió, a unes expectatives d'impossible compliment i a una radicalitat política". "El seny català és molt important però al cap i a la fi tots els pobles són molt semblats", ha sentenciat. Segons el diputat popular al Congrés, el fet que les principals mobilitzacions ciutadanes es portin a terme a Barcelona, "una ciutat que té la mala sort de tenir el moviment antisistema més potent d'Europa i on s'està planificant una manifestació amb ocupació de places seguint el model de la plaça Maidan, de Kiev".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per fer front al procés català, el diputat del PP ha proposat la posada en marxa "d'un procediment paral·lel que el porti a una via morta". Gómez de la Serna considera que "no s'atura només amb actes jurídics de caràcter constitucional ni amb recursos davant el TC" i ha sentenciat que "només es compensa mitjançant un altre procés". Per tot això, ha manifestat la necessitat de dirigir diverses accions cap a Catalunya com "un programa de sensibilitat, una nova agenda política i un canvi d'esquema polític" que no passin per "una disputa de l'autogovern ni del finançament".

La conferència del portaveu de la Comissió Constitucional ha obert la jornada 'La Constitució Territorial i el desafiament secessionista' que s'està portant a terme en el marc del Campus de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), presidida per José María Aznar.

stats