DRET A DECIDIR
Política 21/01/2014

Sánchez-Camacho: "El Congrés hauria de ser el punt final del desafiament separatista"

Creu que Mas "s'ha mullat tant" que es veurà abocat a convocar eleccions anticipades perquè no hi haurà consulta. Els principals dirigents del PP desembarcaran divendres i dissabte a Barcelona per vendre's a Catalunya com l'únic partit de govern capaç de frenar la via sobiranista

M. Colomer
2 min

BarcelonaEls principals dirigents del PP desembarquen aquest divendres i dissabte a Barcelona per participar a la convenció política 'Junts sumem', en què es proposen presentar la formació política com l'únic partit de govern prou fort i capaç de frenar la consulta d'autodeterminació a Catalunya, com creu que ho demostra la crisi interna del PSC. Així ho ha explicat aquest dimarts la presidenta dels populars a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que ha advertit al president de la Generalitat i als partits sobiranistes que la denegació al Congrés de la cessió de la capacitat de convocar referèndums "hauria de ser el punt final del desafiament separatista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa per presentar la convenció política del cap de setmana, que clourà dissabte al migdia el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Camacho també ha admès, però, que en cas que el pas pel Congrés fos "un tràmit", Mas "s'ha mullat tant" que es veurà "obligat a convocar unes eleccions anticipades".

El 2014, un "any clau"

Amb la convenció del cap de setmana a Barcelona, el PP dóna el tret de sortida a un any que considera transcendent tant pel que fa el vessant econòmic com pel debat territorial obert a Catalunya. Divendres serà a Barcelona la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, Alberto Núñez-Feijóo i els ministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz. També formarà part d'un dels espais de debat la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco. Es tracta del tret de sortida d'un any que el PP considera "clau".

"El 2014 és un any clau, perquè els que estan a favor de la consulta veuran que no hi haurà consulta, els catalans no aniran a votar i es generarà molta frustració i desencant”, ha asseverat Camacho, que ha hagut de matisar que els catalans no aniran a votar en una consulta, però possiblement siguin cridats a votar igualment, ni que sigui en forma d'eleccions plebiscitàries.

stats