Política 03/11/2014

Cospedal descarta canvis al PP pels escàndols de corrupció: "Nosaltres no podem posar els militants a la presó"

Titlla els crítics de covards per exigir un congrés extraordinari des de l'anonimat

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
DESEMBARCAMENT PREDIADA  Cospedal va llançar un obús polític quan falta menys d’una setmana per a la Diada.

MadridNi congrés extraordinari ni renovació interna del PP. La secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, ha volgut silenciar aquest dilluns les veus crítiques dins del partit que reclamen canvis després del degoteig d'escàndols de corrupció. En roda de premsa després de la reunió del comitè de direcció a Gènova, la líder popular ha defensat que el seu partit ja ha depurat totes les responsabilitats i s'ha escudat en el treball dels jutges per no fer cap altre pas. "Nosaltres no podem posar la gent, els militants, a la presó", ha dit. "El PP ha fet tot el que podia fer", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha atacat els crítics, a qui ha titllat de covards. "Els comentaris anònims crec que tenen molt de covardia i me n'he de fiar el mínim", ha assenyalat. Considera que si no hi ha hagut renovació al partit des del 2008, si bé l'últim congrés del PP va ser el 2012, ha estat perquè "no hi ha hagut la necessitat d'un canvi d'estructura interna".

La líder popular ha defensat cadascuna de les respostes de la direcció del PP fins ara, com la moció de censura a la Diputació de Lleó per fer fora el president imputat. Tot i això, no s'ha volgut posicionar sobre l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, doblement imputada (Felip VI s'hi ha fet aquest dilluns foto), a qui els populars no han plantejat una moció de censura. Cospedal ha assenyalat que "no es pot comparar un cas amb detencions i ingrés a presó amb un cas d'imputació" perquè "la presumpció d'innocència no és la mateixa". A més, ha assenyalat que el president del País Valencià, Alberto Fabra (PP), ja va avançar que els imputats no es podrien presentar de nou a les municipals.

stats