Política 03/11/2014

Cospedal exigeix a Mas que compleixi la "legalitat": "Sembla que ningú vulgui governar a Catalunya"

El PP diu que enviarà el mateix missatge tant abans com després del 9-N: "Estarem en contra de totes les actuacions dels que volen aïllar Catalunya"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridSentit de responsabilitat, de legalitat i de voluntat d'actuar com un governant. És el que exigeix el PP al president de la Generalitat, Artur Mas. La secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, ha assenyalat aquest dilluns que s'està davant d'una "setmana crucial i extremadament important per a Catalunya i la resta d'Espanya" en què el seu partit vol demanar a Mas tres coses: sentit de la responsabilitat, "perquè és un governant que governa en democràcia"; sentit de la legalitat, "perquè ja que governa en democràcia té la primera obligació de complir la llei"; i tercer que actuï com un governant i governi, ja que "sembla que és del que no es vol ocupar ningú a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Cospedal no ha volgut precisar què farà el PP si la Generalitat decideix tirar endavant la consulta tot i la impugnació prevista per part del Tribunal Constitucional, que es reuneix demà dimarts. Preguntada sobre quin serà el missatge del partit el 10-N, tant si es va a votar com si no, la líder popular ha recordat que "el PP estarà en contra de totes les actuacions dels que volen aïllar Catalunya". "El missatge que dona ara el PP i també donarà el 10-N és que nosaltres no serem còmplices dels que volen separar Catalunya de la resta d'Espanya i Europa i dels que volen crear divisions internes", ha afegit.

stats