Política 22/01/2015

PP i C's es queden sols defensant el tancament de Diplocat i de les delegacions de la Generalitat a l'estranger

CiU, ERC i la CUP eviten que s'insti el Govern a aixecar el veto a accedir als informes mensuals d'Independent Diplomat

Acn
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, el director de Diplocat, Albert Royo, i el secretari d'Exteriors del Govern, Roger Albinyana

BarcelonaPPC i C's no han convençut cap altre grup parlamentari i la moció dels populars que reclamava el tancament de Diplocat i de les delegacions de la Generalitat a l'exterior ha quedat rebutjada. El text també demanava reprovar el conseller de la Presidència, Francesc Homs, per l'obertura anunciada de noves delegacions, tot i que els vots en contra de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP han tornat a evitar-ho. Tampoc s'ha aprovat, tot i que el PSC s'ha sumat a PPC i C's, instar el Govern a aixecar el veto a l'accés als informes mensuals que elabora Independent Diplomat, una assessoria diplomàtica internacional contractada per la Generalitat. CiU, ERC i CUP hi han votat en contra i ICV-EUiA s'ha abstingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan manquin recursos per a escoles i serveis socials que ningú miri el govern de l'Estat, que és qui està pagant les factures. Que mirin cap a CiU i ERC, que prefereixen muntar delegacions de joguina a l'estranger abans que resoldre els problemes de fons", ha opinat el diputat popular Juan Milián, que ha acusat el Govern d'estar fent "malversació autonòmica" dels diners dels catalans.

La resta de forces polítiques, excepte C's, s'han mostrat partidàries de l'acció exterior de la Generalitat, tot i que amb matisos. ICV-EUiA i la CUP, per exemple, han denunciat que el Govern "oblidi" la cooperació al desenvolupament com a part "fonamental" de l'acció exterior de Catalunya i el PSC ha trobat "qüestionable" que en plena crisi econòmica la Generalitat hagi decidit ampliar el nombre d'oficines arreu del món.

stats