Política 31/07/2015

Albiol: "Amb els independentistes és insostenible. Ha arribat el moment de donar un cop de puny a la taula i dir prou

El candidat del PP a les eleccions del 27-S nega que sigui d'"extrema dreta" o de l'"ala més dura del PP"

Efe
2 min
Albiol, Levy i Camacho, després de la compareixença d'aquest migdia / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha considerat aquest divendres que el Govern veu els no-independentistes "ciutadans de segona", i ha negat que sigui d'extrema dreta, racista o xenòfob per algunes afirmacions seves vinculades amb la immigració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol creu que a Catalunya "la situació amb els independentistes és insostenible", i per això els esperona a votar al PP. "Ha arribat el moment de donar un cop de puny a la taula i dir prou!", ha dit en una entrevista a RNE.

Xavier García Albiol també ha assenyalat que "hi ha una realitat, i és que per al Govern hi ha uns catalans de primera i altres de segona categoria", i "jo no em conformo de ser tractat com un ciutadà de segona per sentir-me català i espanyol".

Segons Albiol, que serà el cap de llista del PP el 27-S, "aquest és un dels motius" pels quals es presenta en aquests comicis, "perquè no hi hagi ciutadans de primera i de segona, i defensar un projecte en el qual puguem viure al mateix país els independentistes i els que no ho som". "Hi ha un govern que només ha governat per als que pensen com ells, i la resta no existim, ha tractat de convertir-nos en invisibles", ha dit.

García Albiol, que va ser alcalde de Badalona (Barcelonès) en l'anterior mandat, ha negat que sigui "d'extrema dreta o de l'ala més dura" del PP.

Mobilització a l'àrea metropolitana

Albiol ha opinat que "si tots els veïns de l'àrea metropolitana" de ciutats com Badalona i l'Hospitalet van a votar el 27-S "i especialment els que se senten catalans i espanyols", els independentistes s'"emportaran una gran sorpresa".

Després de negar que aquests comicis tinguin un caràcter plebiscitari però admetre, en canvi, que "són les eleccions autonòmiques més importants", Albiol ha insistit que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, hauria de presentar-se a aquestes eleccions catalanes en lloc de fer-ho a les generals.

Sobre la possibilitat que Ciutadans pugui fer un "sorpasso" al PP el 27-S i que pugui recollir una part important del vot que abans anava als populars, Albiol ha dit que troba "molta receptivitat" cap a ell per part de molts ciutadans, amb la qual cosa se sent "molt il·lusionat" sobre les seves possibilitats com a candidat.

També ha reiterat l'opinió del seu partit que "els que defensem la unitat d'Espanya hauríem d'anar tots a l'una, en la mateixa direcció", ja que "el que ens hi juguem no és si el Parlament serà de dretes o d'esquerres, sinó si hi ha un projecte amb força suficient per frenar els independentistes".

stats