Política 20/07/2015

Millo acusa Artur Mas de ser "populista" i tenir "tics absolutistes"

El portaveu popular demana a Unió que expliqui si donarà suport a l'actual president de la Generalitat després del 27-S o apostarà per un govern que "obri una nova etapa a Catalunya"

Núria Orriols
3 min
El portaveu del PPC, Enric Millo

BarcelonaEl portaveu del Partit Popular Català, Enric Millo, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, de ser "populista" i tenir "tics absolutistes". Amb referència al discurs de Mas d'ahir a la Convenció de CDC, Millo ha assegurat que el cap de l'executiu català "pretén desqualificar" la diversitat i que aquest "amb mi o contra mi" és "inacceptable". "Mas fa una apropiació indeguda de Catalunya i la seva història", ha dit el popular, que ha afegit que "frases com les que va dir són perilloses i fan por". "No volem que Catalunya estigui presidida per algú que adverteix als ciutadans que si no el voten a ell aniran en contra del país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha instat a apostar per un nou govern, liderat pel PP, que vulgui una Catalunya "plural" i "lliure". I en aquest punt ha demanat a Unió si donarà suport a Artur Mas després del 27-S o a un govern que "obri una nova etapa" al país.

El portaveu dels populars ha comparegut en roda de premsa a la seu del PP de Catalunya després d'una reunió sectorial del partit per elaborar el programa electoral. Sobre el contingut de la proposta que plantejaran el 27-S, Millo ha explicat que advocaran per un govern "al servei dels catalans" i per convertir Catalunya en la "Baviera" del sud d'Europa. "Ens centrarem en l'estat del benestar i no en les estructures d'estat, i a crear seguretat jurídica i no agitació permanent". "Necessitem un govern diferent", ha sentenciat.

Una llista que "recorda temps passats"

El portaveu ha assegurat que la llista pactada entre CDC, ERC i les entitats civils és una candidatura "excloent" i l'ha titllat de "suma" de "la corrupció de l'època pujolista i la mala gestió del tripartit". D'aquesta manera ha carregat contra la candidatura que es presentarà aquesta tarda al Museu d'Història de Catalunya, equiparant Artur Mas al "Tsipras català" que utilitza un "Varufakis" per "encobrir tota la xarxa político-clientelar" de Catalunya, amb referència a Raül Romeva.

"Catalunya no pot estar representada en una sola llista", ha asseverat, i ha afegit que "recorda temps passats en què no s'acceptava la pluralitat".

Sobre la incorporació de Josep Guardiola a la llista de CDC, ERC i les entitats civils, Millo ha defugit opinar-ne però ha dit que els entrenadors de futbol s'haurien de "dedicar al futbol". "M'estalvio comentaris, ell deu saber per què ho fa", ha dit, i ha assegurat que no es tracta d'una llista "diversa" sinó que és una "coalició electoral" de CDC i ERC, que ha batejat com a "CiE", "camuflada" amb persones "disfressades" de societat civil.

Sánchez-Camacho, cap de llista el 27-S

Malgrat els rumors que apuntaven una destitució d'Alícia Sánchez-Camacho al capdavant del PP català, Millo ha confirmat aquest dilluns que serà la cap de llista pel PP a les eleccions del 27 de setembre. "No hem dit mai el contrari", ha dit. Així, ha explicat que en els propers dies, i si es convoquen els comicis, es reunirà el comitè electoral del partit i es proclamaran els caps de llista de totes les províncies. "Mai n'hem tingut cap dubte, [Alícia Sánchez-Camacho] ha aconseguit la més alta presència del PP al Parlament", ha assegurat.

Una reforma del sistema de finançament

El portaveu del PPC ha apostat per una reforma del finançament a Catalunya i la recuperació econòmica. Ha alertat que si el 27-S guanyen "els que volen trencar", Catalunya "no es podrà aliar" amb altres comunitats autònomes per aconseguir una millora del finançament. Sobre quines autonomies poden ser "aliades", Millo ha apuntat que Catalunya "no és la que surt més perjudicada" de l'actual model de finançament, fent referència de forma implícita a la Comunitat de Madrid, on la presidenta Cristina Cifuentes ja ha obert la porta a la col·laboració amb Catalunya per canviar el model.

La "crònica de la veritat oculta"

Millo també ha explicat que tornaran a difondre un informe que replica "fil per randa" els arguments de la Generalitat sobre l'"ofensiva" de l'Estat. Contestaran a la "crònica d'una ofensiva premeditada" elaborada pel Govern amb una "crònica de la veritat oculta". L'informe s'enviarà a les institucions locals i també a les organitzacions i entitats de caràcter social i econòmic.

stats