Política 14/10/2020

La diputada del PP Esperanza García deixa el Parlament per incorporar-se a l'equip d'Albiol a Badalona

La substituirà l'exalcalde de Castelldefels Manuel Reyes

M. Esteve
1 min
La diputada del PP Esperanza García, en una roda de premsa al Parlament

BarcelonaNou canvi de cadires del PP al Parlament. La diputada Esperanza García deixa l'escó i se'n va a treballar a l'Ajuntament de Badalona, amb l'equip de l'alcalde Xavier García Albiol. Segons fonts del partit, la fins ara diputada popular ha decidit acceptar aquesta oferta laboral. A Esperanza García la substituirà l'exalcalde de Castelldefels Manuel Reyes. Abans de Reyes, a la llista del 21-D hi anava l'exregidor de l'Ajuntament de Barcelona i exdiputat Alberto Villagrasa, que ha decidit renunciar-hi perquè ja treballa també al consistori de Badalona, ara per ara la principal plaça del PP a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És el tercer canvi en el grup parlamentari des de les eleccions del 21-D. De fet, dels quatre diputats que van entrar fa tres anys, només dos mantenen el seu seient a la cambra catalana: són el president del partit, Alejandro Fernández, i el diputat Santi Rodríguez, que exerceix de portaveu. García s'havia presentat de número quatre per Barcelona, però no va entrar perquè el partit només en va aconseguir tres en aquesta demarcació. Va ser amb la renúncia de Xavier García Albiol com a diputat, el febrer de l'any passat, quan García va entrar al Parlament per substituir-lo. Ara es retrobaran a l'ajuntament badaloní.

Albiol va deixar l'escó per centrar-se en la seva candidatura a l'alcaldia de Badalona. Mesos més tard, també va deixar la seva acta com a diputada Andrea Levy, que va ser escollida com a regidora a l'Ajuntament de Madrid, on s'havia presentat amb la candidatura de José Luis Martínez-Almeida. El seu lloc el va ocupar l'actual secretari general del PP a Catalunya, Daniel Serrano.

stats